Seventh-day Adventist® Church

Joensuun adventtiseurakunta Elävää yhteyttä etsimässä

Menu

Meidän tarina

Keitä me olemme

Joensuun adventtiseurakuntaperheenä olemme kiitollisia pelastuksesta Jeesuksen ystävyydessä. Olemme edelleen puutteellisten ihmisten yhteisö, mutta olemme kokeneet, että Jumala on keskeneräisten ja heikkojen voima.


Yhteys, aitous ja avoimuus ovat meille tärkeitä arvoja, joiden pohjalle haluamme toimintamme rakentaa.
Täältä löydät yhteystietomme.

Joensuun seurakunta perustettiin 5.10.1947 evankelistojen Elsa Luukkasen ja Aino Lehtoluodon työskenneltyä Joensuussa reilun vuoden. Tätä nykyä seurakunnassa pari sataa jäsentä, jotka asuvat Joensuussa ja sen lähikunnissa. Lähimmät naapuriseurakunnat ovat Liperissä ja Lieksassa.

Seurakuntamme kuuluu Suomen Adventtikirkkoon ja on osa vuonna 1863 perustettua kansainvälistä Seitsemännen päivän Adventtikirkkoa.

Adventtikirkolla on noin 78800 seurakuntaa yli 200 maassa. Kastettuja jäseniä on yli 18 miljoonaa ja puhuttuja kieliä noin 880. Suomessa on 78 paikallisseurakuntaa, joista 61 on suomenkielisiä ja 12 ruotsinkielisiä. Seurakunnassa on alle 200 jäsentä, jotka asuvat lähinnä Joensuussa ja sen lähikunnissa.

Kansainvälisen kirkkomme nimi "the Seventh-day Adventist Church" muodostuu kahdesta meille kirkkona tärkeästä uskonkohdasta. Sanalla "adventti" (lat. adventus, saapuminen) tarkoitetaan Kristuksen toista tulemusta, sanalla "seitsemäs päivä" viitataan lauantaihin, joka on raamatullisen viikon seitsemäs päivä; sapatti (hepr. šabbat, levon päivä).