TULE  ELÄMÄÄNI  -RUKOUS

Taivas on ilmainen lahja, kuin pelastusrengas meren keskellä hukkuvalle. Sitä ei voi ansaita tai hankkia hyvillä teoilla (Room.6:23; Ef.2:8-9). Oma 'uimataito' ei myöskään voi pelastaa ihmistä kuolemalta, sillä olemme syntisiä. Itsekeskeisyytemme ilmenee ajatuksin, sanoin, teoin ja tekemättä jättämisin (Room.3:23).

Raamattu kertoo armollisesta ja oikeudenmukaisesta Jumalasta. Hän ei tahdo rangaista meitä luotujaan, joita Hän rakastaa (1Joh.4:8), mutta oikeudenmukaisuudessaan hänen täytyy rangaista synti (2Moos.34:7). Jumala ratkaisi meidän syntiongelmamme Jeesuksen Kristuksen persoonassa. Jeesus, joka oli sekä Jumala että ihminen (Joh.1:1,14), tuli maailmaan maksamaan syntiemme rangaistuksen, kuoleman. Hän kuoli ristillä ja nousi kuolleista lunastaen meille iankaikkisen elämän lahjan, paikan taivaassa (Jes.53:4,5; Joh.14:3).

Iankaikkisen elämän lahja otetaan vastaan uskolla, joka ei ole pelkkää pääntietoa tai tilapäistä uskoa Jumalaan. Pelastava usko on täydellistä luottamuksen siirtämistä kaikesta katoavasta yksin Jeesukseen Kristukseen. Pelastava usko on omakohtainen, jokapäiväinen ystävyyssuhde Jeesuksen kanssa. Se on elämistä ylösnousseen ja elävän Vapahtajan kanssa (Ilm.3:20). Merihädässä ollut tuntee kiitollisuutta pelastajaansa kohtaan. Niin kuolemasta pelastettukin. Jeesus-Pelastaja on paras Herra, sillä Hän tietää parhaiten, mikä on hyväksi ihmiselle. On turvallista kulkea Jeesuksen ohjauksessa ja Hänen neuvojaan kuunnellen.

Oletko sinä jo kutsunut Jeesuksen elämääsi Vapahtajaksi ja Herraksi? Onko sinulla pelastuksen lahja? Voit kutsua Jeesuksen elääsi esimerkiksi seuraavan rukouksen sanoin:
"Taivaan Jumala, haluan ottaa vastaan iankaikkisen elämän lahjan. Siirrän luottamukseni maallisista yksin Jeesukseen. Tarvitsen sinua, Jeesus. Anna anteeksi kaikki syntini. Kiitos, että annat anteeksi, koska Jeesus on kuollut minunkin syntieni tähden. Pyhä Henke, tule elämääni ohjaamaan minua. Kiitos, että voin nyt uskoa olevani Jumalan lapsi ja periväni iankaikkisen elämän. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä, aamen.

Jeesus lupaa: "Sillä joka uskoo, on iankaikkinen elämä" (Joh.6:47). 'Uudelleen syntynyt' tarvitsee ravintoa kuten vastasyntyneetkin. Hengellinen ravinto koostuu Raamatun sanasta, päivittäisestä keskusteluyhteydestä rukouksessa, Jumalan kohtaamisesta seurakunnan keskellä, uskovien yhteydestä ja oman kokemuksen kertomisesta muille. Mitäpä jos aloittaisit saman tien esim. Johanneksen evankeliumin lukemisella. Se löytyy Uuden testamentin alkupuolelta. Pidetään yhteyttä ja kasvetaan yhdessä!